Questions | Dinner On The Lake

Questions .

Een bezoekje aan Dinner On The Lake voelt aan als vakantie in eigen land, waarbij voornamelijk zorgeloos genieten centraal staat.
Maar de unieke setting van midden op het water dineren, roept misschien wel vragen bij je op;
wat doe ik best aan? Wat kan ik verwachten? Mag mijn hond mee?
Speciaal daarvoor hebben we hier onder een lijst met FAQs, of Frequently Asked Questions samengesteld.

Hier zal je de meeste van je vragen beantwoord zien. Indien je toch met een less frequently asked question zit, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u met alle plezier te woord!

Indien we enkel een overnachting boeken, mogen we ons eigen eten meenemen?

Dit mag, maar we voorzien geen kookmateriaal, kookvuur of barbecue. Er is wel een microgolfoven aanwezig.  

Kan ik eten of take away bestellen bij een overnachting?

Je kan een reservatie maken die aansluit bij ons concept ‘The Floating Table‘. Indien deze volzet is kan je via Dinner On The Lake eten bestelen van een lokale topcateraar.

Deze take-away bestel je door te bellen of mailen naar Ambrosia Fijnkeuken. Zij helpen jou graag verder.

Kan ik een overnachting zonder een diner boeken van Dinner On The Lake?

Dit is toegestaan.

Kan ik voor meerdere nachten boeken?

Dit is zeker toegestaan.

Zijn handdoeken inbegrepen?

Badhanddoeken zullen niet aanwezig zijn, deze vragen we vriendelijk om zelf te voorzien.

Zijn bedlinnen inbegrepen?

Je hoeft zelf niet met bedlinnen te sleuren, deze zijn inbegrepen.

Kan ik mij douchen op locatie?

Er is een douchecabine voorzien.

Is er elektriciteit voorzien?

Er is elektriciteit aanwezig, elke tipi is voorzien van één multi stopcontact.

Kan ik mijn overnachting verplaatsen?

Je kan tot 14 dagen op voorhand de datum van je overnachting kosteloos wijzigen.

Wat indien het slecht weer is?

Onze tipi’s zijn voorzien op slechte weersomstandigheden en kunnen tegen een stootje. Enkel bij geval van noodweer zal de overnachting geannuleerd worden.

Is het ontbijt inbegrepen?

Ja dit is inbegrepen. Het ontbijt bestaat uit een assortiment van de warme bakker, charcuterie, yoghurt, vers fruit, fruitsap, water, koffie en bubbels.

Hoelaat moet ik in- en uitchecken?

Inchecken bij Dinner At The Lake kan vanaf 18u en uitchecken dient voor 10u te gebeuren.

Wat is de prijs voor een overnachting?

Per tipi is de prijs 150 euro incl. btw. Je betaalt dus 75 euro per persoon.

Voor hoeveel personen kan ik boeken?

Je kan maximaal voor 16 personen boeken. Elke tipi geldt als twee personen, je kan dus geen oneven getallen boeken. Stel dat je met 3 personen bent, boek je 2 tipi’s.

Huisreglement

  • We snappen de verleiding, maar het is strikt verboden de vloten en andere infrastructuur van Dinner On The Lake op eigen initiatief te bezoeken.
  • Roken is alleen toegestaan op de aangegeven rookzones.
  • We dragen zorg voor de natuur, laat geen afval achter op onze locaties.
  • De buurtbewoners stellen hun privacy op prijs.
  • Zwemmen is verboden.
  • Ondanks we hondenliefhebbers zijn, zijn trouwe viervoeters niet welkom, zelfs niet aan de leiband of in een draagtas.
  • We zijn niet vies van een feestje bij Dinner On The Lake, maar versterkte muziek is helaas niet toegestaan omwille veiligheidsredenen en de nachtrust van de omwonenden.

Is er een toilet aan boord?

Er is geen toilet op het vlot aanwezig. De toiletten bevinden zich aan land en niet aan boord. Ze zijn ten allen tijde toegankelijk via onze watershuttledienst of de loopbrug.

Kan ik met een rolstoel Dinner On The Lake bezoeken?

Dinner On The Lake is helaas niet rolstoel-vriendelijk. Het opstappen van de boot gebeurt namelijk met een trap. De omgeving zelf is oneven en de natuur wordt zo min mogelijk aangepast. Wij zijn echter meer dan bereid om te helpen waar mogelijk, je kan contact met ons opnemen op hello@friendsandfools.be.

Hoe moet ik me kleden?

Dinner On The Lake is een outdoor concept, het kan dus wel eens winderig of fris zijn. Hou hier zeker rekening mee als je ’s avonds komt eten. Het is niet omdat het rond 19u nog aangenaam is dat het rond 22u niet kou kan zijn. Wees dus voorbereid. Alsook raden we naaldhakken af.

Moet ik zonnecrème of muggenzalf meenemen?

Zonnecrème is aan te raden volgens de gezondheidsnormen. Muggenzalf is niet nodig maar kan optioneel altijd meegenomen worden.

Mag er gerookt worden op Dinner On The Lake?

Het is niet toegestaan om op het vlot van Dinner On The Lake te roken. Aan land worden er wel rookzones voorzien, heb respect voor de natuur en laat peuken achter enkel op de daarvoor bestemde plekken

Mag ik mijn hond meenemen?

Honden zijn, ook aangelijnd of in draagtassen, niet toegestaan op Dinner On The Lake.

Mag ik zwemmen?

Het is ten alle tijde verboden om te zwemmen.

Parking

Op alle locaties is een parking voor personenwagens voorzien en duidelijk aangeduid.

Wat bij slecht weer?

De meeste weersomstandigheden zoals regen, kou en wind vormen geen probleem. Indien het voorspelde weer echter gevaarlijke situaties zou kunnen veroorzaken, nemen we geen risico’s en openen we het restaurant niet. In dat scenario nemen wij zelf contact met je op en zoeken we in samenspraak naar een oplossing op maat.
Wees je er van bewust dat Dinner On The Lake een buitenevenement is, dus houd rekening met de weersomstandigheden bij het kiezen van je outfit.

Hoe lang duurt het eten?

Diner

De avondshift begint 19u30 eindigt tussen 23 en 24u.

Lunch

De middagshift start om 12u eindigt tussen 14 en 15u.

Wat als ik te laat kom?

De shift begint op het uur van aanvang zoals vermeld op het ticket. Indien je te laat komt kunnen we niet garanderen dat je nog kan genieten van een volwaardig menu. Je pikt in waar de maaltijd zich op dat moment bevindt.

Wat is het verschil tussen The Greenhouse en The Floating Table?

Meer uitleg over het verschil tussen onze twee belevenissen vind je uitgebreid onder onze conceptpagina. Maar kort door de bocht is The Floating Table een meer intieme, drijvende tafel en wordt je bij The Greenhouse ontvangen op een locatie midden op het water.

Is er een kindermenu?

Nee, er is geen kindermenu. Het restaurant en menu zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Tieners en flinke eters zijn uiteraard meer dan welkom.

Is er een vegetarisch en veganistisch alternatief?

Het Dinner On The Lake menu bestaat zowel in vlees, vis als vegetarisch variant. Jammer genoeg laat ons menu het niet toe om ook een veganistisch alternatief te bieden. Laat zeker tijdig, tot 48u op voorhand, weten voor welk type menu je kiest.

Is het menu geschikt voor zwangere vrouwen?

Het Dinner On The Lake menu varieert en blijft telkens een verrassing. Daarom is het net zoals bij allergieën of allergenen belangrijk dat wanneer je in verwachting bent, je dit zeker minstens 48u op voorhand doorgeeft zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Wat met allergieën en allergenen?

Het is belangrijk dat deze minstens 48u op voorhand aan onze worden meegedeeld. Wij kunnen echter niet garanderen dat we aan alle eisen kunnen voldoen, maar er wordt uiteraard zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de klant in het geval van bepaalde vormen van allergieën, allergenen.

Waar vind ik het menu terug?

Het verrassingseffect is deel van de Dinner On The Lake ervaring, daarom kiezen we bewust voor om het menu niet op voorhand te onthullen. We werken telkens met dagverse producten om zo de hoge verwachtingen qua kwaliteit in te lossen. We werken daarnaast ook telkens met een all-in formule waarin zowel drank als eten in begrepen zit. Uiteraard verschilt het lunchconcept van het avondconcept.
Omwille van het verrassingsmenu benadrukken we dat het ontzettend belangrijk is om op voorhand eventuele allergieën of dergelijke voedingsproblemen door te geven. Er is een vlees menu, vis variant en een optie voor vegetariërs.

Kan ik een factuur krijgen?

Indien je een factuur wenst, kan je deze de avond zelf bekomen bij afrekening.
Bij het reserveren betaal je een voorschot, het restbedrag wordt ter plaatse afgerekend.

Let op! Betalingen kunnen enkel met kaart.

Waarvoor dient de 3% administratiekost?

Bij het afrekenen van je reservatie wordt er een administratiekost aangerekend van 3% die nodig is om de transactiekosten te dekken van een veilige online betaling.

Waarom wordt er vooraf betaald?

Dinner On The Lake is een pop-up concept met beperkte plaatsen. Daar het aantal plaatsen beperkt en de vraag hoog is, kunnen we de potentiële no-show van klanten niet recupereren. 

Kan ik voor iemand anders reserveren?

Je kan niet voor iemand anders reserveren, maar je kan altijd een e-giftcard cadeau doen van een bedrag naar keuze. De persoon in kwestie kan deze bon dan inruilen op een datum naar keuze in het reservatie systeem.

Kan ik annuleren?

De Klant kan een reservatie niet annuleren, noch het aantal deelnemers of gereserveerde plaatsen reduceren. Je kan je boeking tot 14 dagen vóór de reservering wel omboeken of wijzigen mits een administratiekost van 15%. Hierna is de boeking definitief en kan de reservering niet meer kosteloos gewijzigd worden. Vanaf dan is het niet meer mogelijk je geld terug te vragen. De reservering is niet persoonsgebonden, je kan de reservering wel aan een ander geven. Dit kan je zelf doen door je bevestigingsmail door te sturen en ons de naam van de nieuwe gasten te bezorgen.

Wat zit er in de all-in prijs?

DINER

Een avond bij Dinner On The Lake kost € 150,- per persoon. Dit is inclusief toegang tot het vlot, aperitief en amuses, een driegangen diner met waters, wijnen, koffie & thee. Voor de niet alcoholische gasten voorzien we ambachtelijke sappen, en andere non-alcoholische alternatieven. Digestieven of alcoholische dranken na het dessert vallen niet binnen deze all-in prijs, en worden achteraf met het restbedrag verrekend.

 

LUNCH

Een lunch bij Dinner On The Lake kost € 89,- per persoon. Dit is inclusief toegang tot het vlot, fingerfood, amuse, vijf to-share gerechtjes (per groepje), dessert, koffie, thee, waters en wijnen. Voor de niet alcoholische gasten voorzien we ambachtelijke sappen, en andere non-alcoholische alternatieven.

Digestieven of alcoholische dranken na het dessert vallen niet binnen deze all-in prijs, en worden achteraf met het restbedrag verrekend.

Kan ik Dinner On The Lake privé afhuren?

Dit kan perfect, zowel in de zomer als in de winter.
Voor meer informatie verwijzen we graag naar het websiteonderdeel Event On Demand.

Waar vind ik de beschikbare data?

De kalender in de reserveringsmodule geeft de actuele beschikbaarheid weer, als er plaatsen vrijkomen zijn die ook meteen zichtbaar hier. In geval van annulatie kunnen er ook last minute plaatsen vrijkomen.

Hoe kan ik reserveren?

Je kan enkel online reserveren via onze reserveringsmodule.

Je reserveert en betaalt het voorschot vooruit, vervolgens ontvang je een reserveringsbevestiging. De reservering staat op naam. Betalen kan enkel met de kaart.